Omelet med rejer og grønt

Omelet med rejer og grønt

En dag, hvor der ingen brød var i huset, kom frokosten i stedet til at bestå af denne dejlige og mættende omelet. Kan du ikke lige få fat på asparges broccoli, kan du i stedet bruge almindelig broccoli eller for den sags skyld de grønsager, du har liggende i køleskabet.

 Serverer du en salat til, vil omeletten også kunne udgøre et aftensmåltid.

 Velbekomme :-)

 

 Omelet med rejer og grønt

1 person

 

150 g asparges broccoli

1 lille rød peberfrugt

1 tsk. olivenolie

2 fed hakket hvidløg

2 æg (str. M)

2 æggehvider

½ dl hytteost 1,5 %

1 tsk. oregano

Salt og peber

125 g rejer (fra frost, optøet og afdryppet)

 Tilbehør: Tabasco

 

1: Snit asparges broccoli og peberfrugt i små stykker. Steg det i olien ved middelvarme på en stor slip-let pande til mør, men så der stadig er bid i grønsagerne. Spæd med lidt vand undervejs, så det ikke brænder på. Steg hvidløg med ca. ½ minut. Tag det af panden og hold varmt.

 2: Pisk æg, æggehvide, hytteost, oregano, lidt salt og peber sammen og hæld i panden og steg til netop stivnet. Vip op i kanten undervejs med en stegepalet, så flydende æggemasse rammer stegepanden og stivner.

 3: Vip den ene halvdel af den stivnede æggemasse over på en tallerken. Fordel grøntsagerne og afdryppede rejer ovenpå. Krydr med Tabasco efter smag og behag. Vip den anden halvdel af æggemassen over fyldet.

 Energiindhold 500 kcal

 Fordelt på: Protein 67 g (54 %), fedt 19 g (33 %), kulhydrat 13 g (10 %). Kostfibre 7 g (3 %).