Hvidkåls carbonara

Hvidkåls carbonara

Prøv en anderledes, sundere og meget smagfuld carbonara. Jeg har skiftet spaghetti ud med hvidkål og det betyder at retten indeholder flere vitaminer, specielt vit.-C, mineraler, antioxidanter og kostfibre end ellers. Samtidig er der også er en hel del at spare på kaloriekontoen, da hvidkål har et lavere kalorie indhold end spaghetti. Energimæssigt vil du også være ovenpå, da kålen holder dit blodsukker stabilt i meget længere tid end hvid pasta.

 Er du lidt skeptisk i forhold til det at spise kål, så tøv ikke, men giv kålen en chance, den får en helt særlig smag, når det bliver stegt. Jeg er sikker på du ikke vil fortryde det.

 Velbekomme.

 

Hvidkåls carbonara

2 personer

 

150 g bacon i skiver

600 g hvidkål

2 spsk olivenolie

Ca. 1½ tsk sød paprika

Salt, peber

80 g revet parmesanost

2 æggeblommer

1 æg

1 dl bredbladet persille

 

1: Opvarm ovnen til 180 grader. Fordel bacon på en plade beklædt med bagepapir. Steg bacon sprødt i den varme ovn, 10-12 min. Tag det ud og læg det på fedtsugende papir for en kort stund. Klip derefter bacon i mindre stykker og gem til senere.

 2: Skær kål i ultra tynde strimler, som steges mør i olien i en gryde eller sauterpande til mør, men så den stadig har bid. Spæd evt. med lidt vand under stegningen så kålen ikke brænder på.  Steg paprika med det sidste halve minut. Krydr også kålen med salt og peber.

 3: Rør ost, æggeblommer og æg sammen og vend det i den varme kål. Sørg for at blandingen fordeles grundigt. Kom kålen i to skåle og fordel bacon og hakket persille over. 

 Energiindhold pr. person: 592 kcal

Fordelt på: Protein 28 % (40,9 g), fedt 59 % (39,2 g), kulhydrat 11 % (16 g). Kostfibre 2 % (7,51 g).