Ærtesuppe med parmaskinke og græskarkerner

Ærtesuppe med parmaskinke og græskarkerner

En flot grøn suppe rig på både protein og kostfibre og derfor meget mættende. Den kan tilberedes på kort tid, specielt hvis du har ærter liggende i fryseren og de få øvrige ingredienser i køkkenet. Ingredienserne er alle basis hos mig og suppen blev til på en travl hverdags aften. Parmaskinke kan erstattes med lidt saltede mandler eller rugbrødschips.

 Ærtesuppe med ristet parmaskinke og græskarkerner

2 personer

 

1 lille løg

½ spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

½ l hønsebouillon

500 g frosne ærter

1 dl mini mælk

Citronsaft

Salt og peber

 1 skive tørristet parmaskinke

2 tsk. græskarkerner

 

1: Sauter hakket løg i olien i en gryde til det klares. Tilsæt grofthakket hvidløg og steg yderligere ½ minut.

 2: Hæld bouillonen på op varm op. Tilsæt ærterne (gem lidt til pynt) når bouillonen koger og dæmp varmen. Lad det småkoge under låg i 8-10 minutter.

 3: Blend suppen til glat. Rør mælk i og smag til med citronsaft, lidt salt og peber.

 4: Server suppen med lidt hele ærter, parmaskinke brudt i mindre stykker og græskarkerner.

 Energiindhold pr. person: 600 kcal

 Fordelt på:

Protein 29 % (43,2 g), fedt 23 % (15,9 g), kulhydrat 40 % (60,8 g). Kostfibre 8 % (24,9 g)