Verdens bedste frikadeller (glutenfri)

Verdens bedste frikadeller (glutenfri)

Gentagne gange høre jeg: ”De her frikadeller er bare så gode, ja faktisk de bedste, jeg nogensinde har smagt. Vil du dele opskriften?”.  Og det vil jeg gerne – og selvfølgelig også her på bloggen.

 Lav gerne dobbelt portion, så du har til nogle dage eller til fryseren. Nyd dem til frokost, middag eller tag dem med i picnickurven. På billedet nyder jeg frikadellerne med tzatziki, lavet på skyr.

 Er du lige glad med om frikadellerne er glutenfri, kan du sagtens skifte kikærtemel ud med hvedemel. Det ændre ikke nævneværdigt på smagen J

 Fortsat god sommer

 

Verdens bedste frikadeller (glutenfri)

Ca. 16 stk.

 

500 g hakket skinkekød (3-7 %)

1 lille løg

1½ tsk. salt

¾ tsk. peber

2 æg str. m/l

40 g kikærtemel

1 dl mælk

Olivenolie/smør til stegning

 

1: Kom kødet i en skål. Riv løget og kom i skålen sammen med de øvrige ingredienser.

 2: Rør farsen sammen med en håndmikser – brug dejkrogene.

 3: Dæk skålen til og sæt den i køleskabet mindst ½ time. Jo længere tid den trækker, jo mere smag.

 4: Form farsen til frikadeller med en spiseske. Steges i lige dele olie og smør over middelhøj varme til gennemstegt, ca. 4 minutter på hver side.

 Energiindhold pr. stk. 61 kcal fordelt på: Protein 8 g, fedt 2 g, kulhydrat 2 g. Kostfibre 0,4 g.

Energiindhold pr. 100 g 120 kcal fordelt på: Protein 16 g, fedt 5 g, kulhydrat 5 g. Kostfibre 1 g.