Dahl med spejlæg og chorizo

IMG_20190611_124933_949 - Kopi.jpg

Dahl er en velsmagende indisk ret, der er nem at lave og oven i købet budget-venlig. Den består primært af røde linser, krydderier og tomater. Linser og bælgfrugter i det hele taget har et højt indhold af kostfibre og protein og er derfor både mættende og sunde. Men pas på med mængderne, da de er ret kalorieholdige (se beregning længere nede).

 Vil du spare på kalorierne, kan du undlade æg og chorizo og i stedet toppe Dahl med tyndstrimlet spidskål der forinden er smag til med citronsaft, salt og peber. Alternativt kan du servere retten til flere personer end angivet.

 

Dahl med spejlæg og chorizo

2 personer

 

1 stort løg

1 spsk. olivenolie

4 spsk. mild karry

2 tsk. spidskommen

1 tsk. st. koriander

½ tsk. st. chili

1 tsk. gurkemeje

200 g røde linser

Ca. 6 dl grønsagsbouillon

400 g purerede tomater

Salt, peber

 

4 æg, str. S

50 g chorizopølse, gerne krydret

Basilikum

 

1: Hak løget og sauter det i olien til det klares i en sauterpande.

 2: Tilsæt karry, spidskommen, koriander, chili og gurkemeje og steg yderligere ca. 1 minut.

 3: Tilsæt linser, bouillon og tomater og varm op. Lad det nu småsnurre under låg i ca. 50 minutter til linserne er møre og udkogte. Rør nu og da så det ikke brænder på. Smag til med salt og peber. Vurder om der skal spædes lidt mere med bouillon i retten

 4: Lav fire små fordybninger i dahlen. Slå et æg ud i hver af dem og læg låget på. Lad det simre yderligere 5-8 minutter til æggene er stivnet.

 5: Skær chorizopølsen i mindre og strø over sammen med basilikum.

 Energiindhold: 826 kcal

 Fordelt på: Protein 25 % (49,8 g), fedt 35 % (33,2 g), kulhydrat 37 % (76 g). Kostfibre 3 % (13,65 g)