Salat med edamame bønner, grønne bønner og feta

Salat med edamame bønner, grønne bønner og feta

Denne skønne salat fik vi i går til frokost og den kan bestemt anbefales. Den smager godt og mætter rigeligt og er fuld af gode sager. Fx er edamame bønnerne små proteinbomber og sunde fedtsyrer, som du kender fra nødder og olie. Men de indeholder også en række vitaminer og mineraler.

 Læs mere om edamame bønner her

Vælger du, at servere salaten til aftensmad kan du eventuelt supplerer med lidt godt fiberholdigt brød. Er du ikke til ost, kan du i stedet komme en lille avokado i salaten.

 God spiselyst.

 

Salat med edamame bønner, grønne bønner og feta

2 personer

 

400 g pillede edamame bønner (fra frost)

250 g grønne bønner

250 g cherry tomater

2 hjertesalat

1 spsk. æbleeddike

1 spsk. dijonsennep

1 spsk. honning

1 spsk. vand

2 spsk. olivenolie

Salt, peber

En håndfuld ærteskud

100 g feta


  1: Kom edamame bønner i en skål. Hæld kogende vand over og tilsæt lidt salt. Lad det trække 5 minutter og hæld derefter vandet fra.

 2: Nip grønne bønner og kog dem i letsaltet vand i 3-4 minutter til møre, men så der stadig er bid i dem. Dræn bønnerne.

 3: Skær tomaterne i halve og hjertesalaten i grove både. Anret det hele på to tallerkener.

 4: Rør eddike, sennep, honning og vand sammen. Tilsæt olien i en tynd stråle under omrøring. Smag til med salt og peber. Dryp dressingen over salaten. Fordel ærteskud og smuldret over.

Energiindhold pr. person 595 kcal

Fordelt på: Protein 31 % (45,3 g), fedt 45 % (30,5 g), kulhydrat 21 % (28,5 g). Kostfibre 3 % (8 g).