Omelet med kylling, ost og tomat

Omelet med kylling, ost og tomat

En dejlig velsmagende og mættende omelet, hvor jeg bl.a. har brugt en rest stegt kylling som fyld, men det kan i princippet være en rest fisk, tun fra dåse eller blot flere grønsager i stedet for.

Du kan evt. ”spice” omeletten lidt op ved at tilsætte hakket chili eller Tabasco. Den er god som en frokost ret, men kan fint være en del af et aftensmåltid sammen med en skål grøn salat og/eller ristet rug- eller paleobrød til.

 

Omelet med kylling, ost og tomater

1 person

3 æg str. L

Salt og peber

1 tsk. olivenolie

2 skiver løg

50 g stegt kyllingbrystfilet

2 spsk. revet mozzarella, 15 %

2 cherry tomater

Ca. 2 tsk. klippet purløg

 

1: Pisk æg, salt og peber sammen.

 2: Varm en slip-let pande op. Tilsæt olien og steg hakket løg til det klares.

 3: Hæld sammenpiskede æg på. Fordel derefter kylling skåret i tern og mozzarella over.

 4: Steg over middelvarme til æggemassen har sat sig i bund og sider.

 5: Læg derefter låg over og varm over svag varme til æggemassen er stivnet.

 6: Server med cherry tomater skåret i kvarte og klippet purløg på toppen.

 Energiindhold pr. person 403 kcal 

Fordelt på: Protein 40 % (35,5 g), kulhydrat 5 % (5,2 g), fedt 55 % (24,8 g). Kostfibre 1 g.