Salat med broccoli og hakkekarbonade

Salat med broccoli og hakkekarbonade

Her får du opskriften på en skøn grøn salat med broccoli som hovedingrediens. Broccoli er fuld at gode sager, så der er mange grunde til at spise den krøllede sag. Den menes at gavne knogler, hjerte og forebygge kræft. Udkogt broccoli er et mareridt, men koger du den nænsomt, det vil sige, så den er mør men stadig har bid, bliver det en helt anden smagsoplevelse.

 Broccoli er fuld af vitaminer og mineraler bl.a. C-, K-, A-, B- og E-vitaminer samt folinsyre, jern, calsium, fosfor og magnesium. Derudover indeholder broccoli en gruppe stoffer (glucosinolater) som beskytter mod en række livsstilssygdomme.

 Her i huset får vi broccoli mindst én gang om ugen. Udover at tilføre kroppen de gode indholdsstoffer, syntes jeg personligt, at den både smager godt og mætter godt.

Vi får den gerne i salater enten kogt eller i rå tilstand. Rå tilstand kræver dog at broccolien bliver skåret meget småt. Ellers bliver den stegt i ovnen a la broccoli fritter eller blot kogt al dente og dryppet med lidt citronsaft ved servering.

 Salaten her bliv spist sammen med hakkekarbonader, men den kan spises til al slags stegt eller grillet kød. Alternativt kan du skippe kødet og servere den med halve hårdkogte æg til. I så fald bør æggene være semi hårdkogte, så de ikke er tørre, men har en let flydende blomme.

 

Salat med broccoli og hakkekarbonade

2 personer

 

1 bdt broccoli

Salt, peber

3 spsk. god grøn pesto

80 g blandet snitte salat

80 g baby spinat

½ lille bakke karse

2 spsk tørristede pinjekerner

300 g hakket skinkekød, 5-7 % fedt

Olivenolie til stegning

 

1: Del broccoli i små buketter og stok i stave. Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt salt og broccoli når vandet koger og kog til mørt, men så der stadig er lidt bid i broccolien. Kom broccoli i et dørslag og spul med koldt vand. Lad det dryppe godt af.

 2: Kom broccoli, salatblade og spinat i en skål. Tilsæt pesto og vend rundt. Strø klippet karse og pinjekernerne over.

 3: Form kødet til to bøffer, som steges i olie ved middelvarme ca. 5 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.

 Energiindhold pr. person: 449 kcal

Fordelt på: Protein 36 % (39,9 g), fedt 47 % (23,7 g), kulhydrat 13 % (14,2 g). Kostfibre 4 % (9,39 g)