Æggekage med parmaskinke, asparges og parmesan

Æggekage med parmeskinke, asparges og parmesan

Du får lige opskriften på en dejlig æggekage, som er perfekt at tilberede, de dage hvor det skal gå hurtigt, men samtidig være god, velsmagende og mættende mad der kommer på bordet.

 Æggekagen er tilbedt i en pande der kan tåle at komme i ovnen, men den kan også tilberedes i et ovnfast fad. Alternativt du kan helt skippe ovnen og udelukkende bruge komfuret, det kræver blot lidt mere opmærksomhed, så den ikke brænder på, og at du sænker varmen til svag efter et par minutter.

 Suppler evt. æggekagen med groft brød eller en salat. Det er lidt luksus og uden for sæson at bruge asparges på denne tid af året. De kan erstattes med en stor håndfuld frosne, kogte grønne bønner.

 Velbekomme.

 

Æggekage med asparges og parmaskinke

 2 personer

6 æg str. L

1 dl mini mælk

50 g parmesanost

Salt, peber

1 spsk. smør

½ bdt. grønne asparges

4 skiver parmaskinke

 

 

1: Opvarm ovnen op til 175 grader. Pisk æg, mælk og finrevet parmesan sammen, men gem lidt af osten til servering. Krydr med salt og rigelig peber.

 2: Smelt smørret i en pande der kan tåle at komme i ovnen. Hæld æggemassen i panden og rør et par gange. Sæt panden i den varme ovn i ca. 15 minutter til æggemassen er stivnet.

 3: Bræk den nederste træede del af asparges og kasser det. Skær asparges i mindre stykker. Steg parmaskinke sprød på en tør pande og læg på fedtsugende papir. Steg derefter asparges på panden 1-2 minutter. Krydr med salt og peber.

 4: Top den færdige æggekage med asparges, parmaskinke og resten af parmesanosten.

 Energiindhold pr. person: 503 kcal fordelt på: Protein 43,4 g, kulhydrat 6,27 g, fedt 33,8 g. Kostfibre 0,94 g.