Tigerrejer i karry med sort quinoa

Tigerrejer i karry.jpg

Foto: Martin Tanggaard

Håber du har nydt weekenden og det skønne vejr. Her øst for Storebælt har der i dag været fuld sol fra kl. 13 og 16 og hele 11 grader. Fantastisk! Det er både blevet til gåtur og lidt havearbejde.

 Jeg vil lige dele opskriften på en hurtig og velsmagende middagsret fra min kogebog PROTEIN.

 Opskriften er til fire personer, men kan nemt reduceres til to, hvis der er behov for dette. Som de fleste af mine opskrifter kan retten tilberedes på ca. 30 minutter. Den rummer pænt mange proteiner og samtidig en pæn mængde kostfibre, hvilket betyder at den giver god mæthed.   

 Læs her hvorfor det er godt at have fokus på proteiner i kosten

Tigerrejerne kan erstattes af store grønlandske og i såfald skal de blot varmes med 1-2 minutter.

Læs også månedens proteinrige råvare: Quinoa

Tigerrejer i karry med sort quinoa

4 personer

 

700 g optøede, rå tigerrejer

320 g sort quinoa

Salt, peber

1 stort løg

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

2 spsk olivenolie

1 spsk stærk st. karry

2 ds hakkede tomater

1½ dl vand

75 g baby spinat

En lille håndfuld korianderblade

 1: Pil rejerne og fjern den sorte tarmstreng. Sæt rejerne i køleskabet for en kort stund.

 2: Kog quinoa under låg i 8 dl vand tilsat salt i ca. 10 minutter. Tjek efter ca. 8 minutter om de er møre. Hæld evt. overskydende vand fra og hold dem varme under låg.

 3: Skær løg og peberfrugter i tern og sauter det i olien i 8 minutter. Tilsæt karry og steg yderligere ca. 20 sekunder. Hæld tomater og vand på og varm op. Dæmp varmen og lad det småsimre under låg i 10 minutter. Rør nu og da.

4: Tilsæt rejerne og lad retten simre yderligere 5 minutter. Smag til med salt og peber. Vend halvdelen af spinat og korianderblade i. Strø resten over ved servering.

 Energi pr. person: 576 kcal fordelt på: Protein 34 % (47 g), fedt 23 % (15 g), kulhydrat

43 % (66 g). Kostfibre 9 g.