Salat med edamame bønner og kål

Salat med edamame bønner og kål

“Salat med edamame bønner og rød spidskål” er en af bloggens mest populære opskrifter. Den blev bragt første gang i september 2015 og ligger i top 5 måned efter måned året rundt.

 Syntes derfor den fortjener at blive sendt ud igen :-) Samtidig vil jeg tippe dig med, hvordan den kan gøres mere vinterlig med råvare der er i sæson lige nu.  Smagen vil selvfølgelig ændre sig en smule, men den vil på ingen måde blive dårlig.

 Spidskålen kan udskiftes med rødkål. Dette skift vil faktisk tilføre din krop endnu større sundhedsværdi, da rødkål indeholder stoffer, som kan halvere risikoen for udvikling af brystkræft.

 Blåbær kan skiftes ud med et dansk æble eller pære skåret i små tern. Det vil give dit lidt færre kalorier og lidt færre vitaminer og mineraler, men bestemt ikke noget dårligt bytte, hvis man gerne vil spise bæredygtigt og i sæson.

 Basilikum kan byttes med persille. Persille tolererer noget lavere temperaturer end basilikum og hvis du er heldig som jeg, gror det måske stadig i krukken eller i urtehaven.

 Læs også: Derfor er edamame bønner sunde

 Velbekomme!

 

 Salat med edamame bønner og kål

 4 personer

 

450 g røde spidskål

400 g pillede edamame bønner (fra frost)

Saften af ½ citron

3 tsk ahorn sirup eller acasie honning

3 spsk rapsolie

Salt, peber

100 g soltørrede abrikoser

125 g blåbær

1 lille potte basilikum

 

1: Skær spidskål i tynde strimler (gerne med et mandolin jern) og kom i en stor skål.

 2: Hæld kogende vand over edamame bønnerne og lad dem trække 4-5 minutter. Dræn herefter og lad dem dryppe godt af.

 3: Rør citronsaft og ahorn sirup sammen. Tilsæt olie under omrøring og rør til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber og vend med kål og edamame bønner.

 4: Vend derefter abrikoser skåret i halve, blåbær og halvdelen basilikumblade i og anret på et fad.

 5: Pynt med resten af basilikumbladene.

 Energiindhold pr. person 314 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 16 g, kulhydrater 34 g. Kostfibre 10 g.