Mørbradgryde med svampe og linser

Mørbradgryde med svamper og linse.jpg

Foto Martin Tangaard

Jeg vil lige dele opskriften på en sundere udgave af mørbradgryde. Det er en ”alt i én gryderet” med svampe og linser. Så når du først har sat retten i gang, skal du ikke tænke på andet tilbehør, men blot vente på at duften breder sig i rummet og retten bliver klar til at spise.

 Opskriften er fra min livsstils kogebog PROTEIN, som indeholder 80 opskrifter lige fra morgenmad til frokost, mellemmåltider og aftensmad. Opskrifterne indeholder ikke hvidt brød, kartofler, ris eller pasta og nærmest inden sukker. Langt hen ad vejen er de kendte favoritter blot sammensat med andre råvarer, så du får mere protein, mindre kulhydrater og flere sunde fedtstoffer foruden en masse kostfibre.

 God fornøjelse med opskriften.

 

 Mørbradgryde med svampe og linser

4 personer

 

600 g svinemørbrad

2 + 2 spsk olivenolie

Salt, peber

3 store løg

500 g blandede svampe

2 tsk timian - evt. frisk timian

1 l grønsagsbouillon

1-2 fed hvidløg

250 g Puy linser

Evt. majsstivelse til jævning (eller arrowrrot= mild og skånsom jævningsmiddel)

 

1: Afpuds mørbraden og skær den i 1½ cm tykke skiver. Dup skiverne tørre og brun dem hurtigt på begge sider i 2 spsk. olie ved god varme på en pande. Krydr med salt og peber og tag kødet af varmen.

 2: Pil løgene, skær dem i grove både og steg dem i 2 spsk. olie i en bredbundet gryde i 2-3 minutter.

 3: Rens svampene og skær dem evt. i mindre stykker. Kom dem i gryden og steg dem i 4-5 minutter. Rør nu og da. Krydr med timian, salt og peber.

 4: Hæld bouillonen på og bring det i kog. Pil hvidløgene, halver dem og kom dem i gryden. Skyl linserne, lad dem afdryppe og tilsæt også dem. Lad retten simre under låg i 10 minutter.

 5: Læg nu mørbradstykkerne i gryden og lad retten simre yderligere ca. 5 minutter, til kød og linser er møre. Jævn evt. med majsstivelse udrørt i lidt vand. Smag til med salt og rigeligt med peber. Drys evt. frisk timian over ved servering.

 Energiindhold pr. person: 561 kcal fordelt på: Protein 56 g, fedt 15 g, kulhydrat 54 g. Kostfibre 9 g.