Sød kartoffelsuppe med ristede kikærter

Sød kartoffelsuppe med ristede kikærter

Efteråret er ved at melde sin ankomst og så er det rart med en suppe i ny og næ. Derfor vil jeg lige dele opskriften på denne suppe, som udover at smage godt, også er en fryd for øjet. Suppen er desuden nem og hurtig at tilberede, hvis du bruger kikærter fra dåse, og køb endelig kikærter af god kvalitet fx dem fra Bonduelle. Kikærterne kan krydres med andet end det nævnte – det kunne være paprika og st. spidskommen eller hvad der nu er dine ynglings krydderier.

 God fornøjelse

 

Sød kartoffelsuppe med ristede kikærter

2 personer

 

1 kg sød kartoffel

250 g almindelige kartofler

½ spsk olivenolie + ½ spsk

2 spsk grøn karry pasta uden top

Ca. 1 ltr grøntsagsbouillon

Saften fra 1 lime

Fish sauce

150 g kogte kikærter, evt. fra dåse

1 tsk five spice krydderi

1 tsk garam masala

1 tsk st. koriander

Flagesalt

Endvidere:

Krydder grønt, fx oregano eller koriander

Rød chili, i skiver eller hakket

 

1: Skræl de to slags kartofler og skær dem i grove stykker.

 2: Varm en gryde op og tilsæt ½ spsk olie og karry pastaen og lad det stege 20 sek.

 3: Kom kartoflerne i gryden og vend rundt. Hæld bouillonen på og varm op. Lad det småkoge under låg i 20 min.

 4: Pureer suppen til glat med blender eller foodprocessor. Varm op på ny tilsat limesaft og fish sauce efter smag. Spæd evt. med lidt mere bouillon, hvis du vil have en tyndere konsistens.

 5: Kom kikærterne i en si og spul med koldt vand. Dup dem tørre. Varm en lille pande op og tilsæt den sidste ½ spsk. olie. Tilsæt kikærter, five spice krydderi, garam masala og st. koriander og rist i nogle minutter under omrøring.

 6. Kom suppen i skåle eller tallerkener. Top med ristede kikærter, rød chili og kryddergrønt.

 Energiindhold pr. person 632 kcal fordelt på: Protein 16,4 g, kulhydrat 96,8 g, fedt 14,8 g. Kostfibre 17, 9 g.