Krydret gulerodssuppe

Krydret gulerodssuppe

Gulerodssuppen er rigtig vinterret, som giver varmen helt ned i fødderne :-), da den er krydret med karry og spidskommen. Du kan gøre suppen mere fyldig ved at tilsætte enten ristede kikærter, rejer, bacontern eller fx ristet parmaskinke. Og lav eventuelt dobbelt portion og frys halvdelen ned, så er der nem mad til en anden dag.

 Tager jeg mine ernæringsbriller på, er der mange gode grunde til at spise gulerødder. Overordnet set har gulerødder en god mæthedsværdi, og så de med til at holde din hud smuk og sund.

 Gulerødder indeholder opløselige fibre, hvilket vil sige, at fibrene opløses i fordøjelsessystemet. Det betyder, at når du spiser en gulerod, binder den sig til en mængde vand i din mave, der svare til 15 gange dens egen vægt og derfor giver en god og lang mæthedsfornemmelse.

 Gulerødder indeholder også betacaroten, der er en antioxidant, som i leveren bliver omdannet til A-vitamin. A-vitamin er afgørende for dine øjne og huds sundhed. Forskere mener ligefrem, at A-vitamin kan være med til at forebygge hudens ældningsprocesser.

 Det mest optimale er blot at skrubbe/vaske gulerødder, da der sidder mange vitaminer, mineraler og fibre i skrællen. Gå derfor efter de fine og mest friske når du køber ind.

 

God fornøjelse

 

Krydret gulerodssuppe

2 personer

 

1 lille løg

6 mellemstore gulerødder

1 spsk. olivenolie

1 spsk. mild karry

Ca. 3/4 l hønsebouillon

1 tsk. st. spidskommen

½ dl fløde

Salt, peber

Tilbehør: 4 spsk yoghurt naturel, korianderblade

 

1: Sauter hakket løg og ituskårne gulerødder i olien i 4 min. Tilsæt karry og steg yderligere 1 min.

 2: Hæld bouillonen på og bring i kog. Dæmp varmen og lad det småkoge under låg til gulerødderne er godt møre, ca. 20 min.

 3: Blend eller foodprocess suppen til glat. Hæld den tilbage i gryden, tilsæt spidskommen og varm op. Tilsæt fløden og lad det småkoge et par minutter. Smag til med salt og peber og spæd evt. med lidt mere bouillon.

 4: Hæld suppen i forvarmede tallerkener. Kom yoghurt og korianderblader på toppen.

 Energiindhold pr. person: 266 kcal fordelt på: Protein 4,6 g, kulhydrat 16,8 g, fedt 19 g. Kostfibre 6,2 g.