Linsegryde med rodfrugter og pølser

Linsegryde med rodfrugter og pølser

Simpel, hurtig og nærende ret, som du kan spice op ved at tilsætte mere sambal oelek eller hakket frisk chili. Retten vil gøre sig godt på sådan en kold og blæsende dag som i dag.

Lav evt. dobbelt portion af linser og grønsager, som så blot skal varmes dagen efter og fx serveres med stegt eller kogt kyllingefilet til i stedet for pølser.

God fornøjelse!

 

Linsegryde med rodfrugter og pølser

2 personer

 

1 stort rødløg

2 store persillerødder

3 mellemstore gulerødder

2 spsk olivenolie

1 ds. hakkede tomater

Ca. 1½ dl vand

¾ dl røde linser

Ca. 1 tsk. sambal oelek (stærk chilipasta)

Salt, peber

200 g kyllinge cocktailpølser, fx fra Hanegal

En lille håndfuld bredbladede persille, basilikum eller korianderblade

1 spsk. tørristede pinjekerner

 

1: Hak løget og skræl de to slags rødder og skær dem i grove stykker. Sauter løg og rødder i 1 spsk. olie i 4-5 min.

 2: Hæld tomater og vand på og bring i kog. Tilsæt linser og sambal oelek og bring i kog igen. Lad det derefter småsnurre under låg i 15 min. Rør nu og da i retten.

 3: Steg pølserne i lidt olie på en pande til knapt gennemstegte og læg dem derefter i gryden. Lad retten simre yderligere et par minutter. Smag til med salt og evt. mere sambal oelek.

 4: Hæld retten i dybe tallerkener. Top med krydderurter og pinjekerner.

Energiindhold pr. person 654 kcal fordelt på: Protein 34,1 g, kulhydrat 59,1 g, fedt 27,1 g. Kostfibre 18,1 g.