Ærtesuppe med varmrøget laks og radiser

Ærtesuppe med varmrøget laks og radiser

Jeg holder af god og hjemmelavet mad og gerne noget der kan tilberedes uden at bruge oceaner af tid i køkkenet – i hvert fald til hverdags. Denne suppen opfylder netop disse kriterier. Den smager godt, er “hjemmegjort” og kan tilberedes på 15 minutter.

Suppen kan serveres som en forret eller som et let aftensmåltid.

Skyr kan erstattes med fløde, hvis du ikke tænker i kalorier. Vælger du fløde, bør suppen smages til med citronsaft samtidig med der krydres med salt og peber.

 God fornøjelse.

Ærtesuppe med varmrøget laks og radiser

2 personer

 

1 mellemstort løg, 80 g

1 spsk olivenolie

1 fed hvidløg

5 dl grønne ærter fra frost

Ca. 5 dl kogende hønsebouillon

2 spsk skyr naturel

Salt

Peber

2 radiser skåret i papir tynde skiver

125 g varmrøget laks, evt. med peber

 

1: Hak løget og sauter det i olien til det klares. Tilsæt hakket hvidløg og sauter yderligere ½ min.

 2: Tilsæt ærter og hæld bouillon på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 5 min. Pureer suppen tilsat skyr til glat i foodprocessor eller blender. Smag til med salt og peber. Spæd evt. med lidt mere bouillon.

 3: Server suppen rygende varm med radiser i papirtynde skiver og plukket laks.

 Energiindhold pr. person: 359 kcal fordelt på: Protein 25 g, kulhydrat 14 g, fedt 21 g. Kostfibre 8 g.