Gratineret gedeost på sød kartoffel

Gratineret gedeost på sød kartoffel

Gedeost deler nok vandene hos mange. Har du endnu ikke smagt det, bør du give det en chance med denne lille snack, hvor jeg har brugt lagret gedeost og gratineret det på sød kartoffel.

 Efter mine smagsløg smager den lagrede variant mindre af ged end den friske og her går den rigtig godt i spænd med sød kartoffel, citronolie og timian.

 Brug den som en snack før en god middag eller som tilbehør til stegt lammekød, fx filet eller mørbrad.

 

Gratineret gedeost på sød kartoffel

 

Gratineret gedeost på sød kartoffel

 Ca. 8 stykker

 

200 g sød kartoffel (en aflang ”model”)

1 spsk citronolie

140 g gedeost i rulle

Salt

Timiankviste

Friskkværnet peber

 

1: Opvarm ovnen til 220 grader. Skrub kartoffel ren og tør den bagefter i et rent viskestykke eller lignende.

 2: Skær kartoffel i 8 skiver á ca. 1 cm tykkelse, som lægges på en plade med bagepapir. Pensl kartoffelskiverne med halvdelen af olien. Sæt pladen i den varme ovn i 10 minutter.

 3: Tag pladen med kartoflerne ud. Skær gedeosten i 8 skiver og læg dem på kartoflerne. Dryp resten af olien over og krydr med lidt salt og timiankviste. Sæt pladen i ovnen igen i 5 min.

 4: Serveres lune.

 Energiindhold pr. stk.: 112 kcal fordelt på: Protein 6 g, kulhydrat 4 g, fedt 8 g. Kostfibre 0,7 g.