Blomkålssuppe med ristet chorizopølse

Blomkålssuppe med ristet chorizopølse

Selvom vejret har været helt forrygende her i weekenden, ja nærmest sommer, venter efteråret lige rundt om hjørnet og med det følger regn, rusk og kulde. Og så er der ikke noget bedre end en portion suppe. Derfor deler jeg opskriften på denne dejlige blomkålssuppe med ristet chorizopølse. Den er nem og enkel at gå til og laver du dobbelt portion er der nem mad til en anden dag. Suppen kan også fryses og derved gemmes i længere tid. Toppingen kan veksles med ristet bacon, hakkede hasselnødder eller ristede kikærter. Vælges du en af de to sidst nævnte toppings ender du op med en ren vegetarisk suppe og dermed mere klima venlig variant.

 Vil du spare på kalorierne, kan du erstatte fløde med bouillon eller mini mælk. Derved reduceres  kalorieindholdet med 200 kalorier pr. snude. 

 Velbekomme

 

Blomkålssuppe med ristet chorizopølse

2 personer

 

1 lille løg

1 spsk olivenolie

1 mellemstort blomkål, ca. 400 g

1 stor bagekartoffel

1-2 fed hakket hvidløg

Ca. 1 l grønsagsbouillon

150 g tør chorizopølse

Salt, peber

1 dl fløde

Citron

Timiankviste

 

1: Pil løget og hak det groft og sauter det i olien til det klares. Del blomkål i små buketter. Skræl kartoflen og skær i grove tern. Kom begge dele i gryden og steg yderligere nogle minutter. Tilsæt hvidløg og hæld bouillon på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 20 min.

 2: Skær pølsen i tern og rist den på en tør pande uden at blive hård. Læg den efterfølgende på fedtsugende papir indtil suppen er klar.  

 3: Kør suppen til glat i foodprocessor. Varm den op på ny tilsat fløde. Smag til med citron, salt og peber.

 4: Hæld suppen i dybe tallerkener. Top med ristet chorizo, timian og friskkværnet peber.

 Energiindhold pr. portion 865 kcal fordelt på: Protein 29,6 g, kulhydrat 62,5 g, fedt 53,3. Kostfibre 9,52 g.