Vegetarisk Bolognese med linser og chili

Vegetarisk Bolognese med linser og chili

Håber du har haft en god sommer og har nydt en solstråle i ny og næ. Min sommer har været lidt travl, men heldigvis også dejlig med gode oplevelser og har lige afsluttet 1½ uges ferie. Vi har været lidt rundt i Danmark og undervejs besøgt venner og familie. Og atter engang er jeg blevet bekræftet i at Danmark er et skønt og smukt land – også selvom vejret mest har budt på blæst og regn. Udover smukke landskaber, hyggelige landsbyer, gode snakker og afslapning har den også stået på gode spiseoplevelser, fantastiske middage og pragtfulde vine.  

Nu kalder hverdagen med arbejde, praktiske opgaver i hus og have, træning og en sund og mættende kost.

Det med kosten er startet her til aften, hvor vi fik denne vegetariske Bolognese. Bolognesen er lavet med røde linser og chili og pastaen er udskiftet med strimlet, stegt spidskål. Alt i alt en herlig og velsmagende ret med et pænt indhold af protein og kostfibre, som vil giver mæthed, fylde og et stabilt blodsukker. Trænger du, som jeg, til at spare lidt på kalorierne efter ferien, kan retten nemt indgå i en kaloriereduceret kost. Håber du vil kunne lide den.

God spiselyst.

20170808_190848.jpg

Vegetarisk Bolognese med linser og chili

2 personer

 

1 mellemstort løg

2 store gulerødder

1 spsk olivenolie

50 g røde linser

1-2 chili, gerne stærke, jeg brugte 20 g

½ dl rødvin

1 ds flåede tomater

2 dl vand

Salt, peber

 

Endvidere:

500 g spidskål, ca. ½ hoved

1 spsk olivenolie

Paprika

 

Tilbehør:

30 g revet parmesanost

Evt. basilikumblade

 

1: Hak løg og skær gulerødder i tern. Sauteres i olien i 8-10 minutter i en gryde. Rør nu og da. Spæd evt. med lidt vand, så det ikke brænder på.

2: Tilsæt linser, hakket chili og timian og hæld vinen på. Lad det koge til vinen næsten er fordampet.

3: Hæld tomater og vand på og bring i kog. Lad herefter retten småsnurre under låg i 30-35 minutter. Smag til med salt og peber.

4: Skær spidskål i tynde strimler og steg det i olien til møre, men så det stadig har bid. Krydr med paprika, salt og peber.

5: Anret med parmesanost og evt. basilikumblade.

Energiindhold pr. person: 446 kcal fordelt på: Protein 21 g, fedt 21 g, kulhydrat 49 g. Kostfibre 12 g.