Bønnepasta med kødboller i krydret tomatsovs

Bønnepasta i krydret tomatsovs

Sådan et gråt og kedeligt vejr som i dag indbyder til en gryderet. Og i en travl hverdag med mange gøremål, må det gerne være en hurtig en af slagsen. Derfor deler jeg opskriften på ”Bønnepasta med kødboller i krydret tomatsovs”, som kan tilberedes på ca. 30 minutter.

Det høje proteinindhold, gør at retten mætter vildt godt. Den vil give dig en god mæthedsfølelse og et stabilt blodsukker som rækker langt ud på aftenen. Server evt. en frisk grøn salat til bestående af forskellige typer salatblade dryppet med citronsaft og krydret med lidt salt og peber.

Vil du spare lidt på kalorierne spis da 2/3 portion og gem resten til næste dags frokost.

Velbekomme.

 

Bønnepasta med kødboller i krydret tomatsovs

2 personer

 

Kødboller:

400 g hakket oksekød, 3-7 %

1 tsk salt, ½ tsk peber

2 spsk finthakket løg

½ spsk finhakket salvie

1 æg

½ spsk mel, fx kikærte eller fuldkorns rismel (begge typer glutenfrie)

1 spsk revet parmesanost

Olivenolie

 

Tomatsovs:

2 mellemstore løg

1 spsk olivenolie

½-2 chili med eller uden kerner (alt efter temperament)

70 g koncentreret tomatpuré

400 g flåede tomater af god kvalitet

½-1 dl vand

½ dl finhakket persille

Salt, peber

 

Tilbehør:

100 g bønne pasta

Revet parmesanost

 

Evt. pynt:

Basilikunblade

 

1: Rør kødet med saltet. Tilsæt derefter peber, løg, salvie, æg, mel og parmesanost og rør til en ensartet fars. Form farsen til store kødboller, som brunes i olie i en dyb pande. Tag dem op af panden.  Tør panden af.

2: Hak løgene og sauter dem på panden i olien til de klares. Tilsæt finhakket chili og tomatpuré og steg yderligere ½ min. Hæld tomater og ½ dl vand på og tilsæt persille, salt og peber og varm op. Kom kødbollerne i sovsen og lad det småsimre under låg i 15-20 min. til kødbollerne er gennemstegte. Spæd evt. med resten af vandet undervejs, så retten ikke koger tør. Smag sovsen til med yderligere salt og peber.

3: Tilbered bønnepasta efter anvisning på emballagen. Min erfaring siger, at de ofte skal koge lidt mindre end angivet.

Energiindhold i alt pr. person: 615 kcal fordelt på: Protein 75 g, kulhydrat 25 g, fedt 23 g.