3 x lækkert tilbehør til sommermaden

3 x lækkert tilbehør til sommermaden

Jeg syntes, at sommermad er ret taknemmelig. Kødet smager ekstra lækkert efter en tur på grillen og grøntsagerne er fulde af smag. Prikken over i´et er så en lækker dip, en skøn pesto eller en sprød syltet sag.

Tilbehør som altid falder i god jord her i huset er en skyr-chilimayo, en løvstikke pesto og syltede rødløg. Vi spiser det til både stegt og grillet kød, på hotdogs og i burgere – samlet eller enkeltvis. De syltede rødløg er også fantastiske i salater.

Fortsat god Pinse.

20170531_101557.jpg

Skyr-chilimayo

1 dl mayonnaise

½ dl skyr

Sambal oelek efter smag

Rør mayonnaise og skyr sammen. Smag til med sambal oelek. Opbevares i køleskabet. Holdbarhed ca. 5 dage.

 

Løvstikke pesto

30 g bredbladede persilleblade

10 g løvstikke

40 g parmesanost eller anden fast ost

2 spsk solsikkekerner

Ca. 1 dl raps- eller olivenolie

Citronsaft

Salt, peber

Kom persille, løvstikke, parmesanost og solsikkekerner i en foodprocessor og kør til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle og kør til en glat, halvtyk pesto. Smag til med citron, salt og peber. Opbevares i køleskabet. Holdbarhed ca. 1 uge.

 

Syltede rødløg

2 mellemstore rødløg

1 dl æbleeddike

1 dl vand

1 dl sukrin gold (eller andet sødestof)

2 tsk flagesalt

1 tsk peberkorn

½ tsk fennikelfrø (kan undlades)

Skær løgene i ringe og kom i et glas. Kom eddike, vand, sukrin, salt, peber og fennikelfrø i en gryde og varm op til sukkeret er smeltet. Hæld lagen over løgene og lad det køle af. Opbevares i køleskabet. Holdbarhed ca. 2 uger.