Blomkåls-couscous med edamame bønner og rejer

Jeg elsker edamame bønner og fornemmer at mange andre er ret vilde med dem, så her kommer endnu en opskrift på en salat indeholdende de sunde, grønne bønner. Til forskel fra den forrige edamame opskrift her på bloggen, kan denne salat serveres som et selvstændigt måltid, da den også indeholder rejer. Vi fik salaten til frokost. Vælger du at servere den som et aftenmåltid, vil jeg foreslå, at du tilbereder en halv gang mere end angivet nedenfor. Salaten er mættende og smagfuld og kan pga det lave kalorieindhold gå under kategorien slankende.

Tager jeg mine ernæringsbriller på er det en salat med sundhedsfordele specielt pga. edamame bønnerne, som er en rigtig god kilde til protein (ca. 38 %) og kostfibre og derudover indeholder de også jern, calcium, B-vitaminer, E-vitamin og folinsyre (specielt vigtig for proteinomsætningen). Samtidig indeholder edamame bønner flere essentielle fedtsyrer, ca. 18 % end andre bælgfrugter. Sidst men ikke mindst indeholder de grønne bønner en række stoffer der er dokumenteret sundhedsfremmende og forebyggende i forhold til en række livsstilssygdomme.

God søndag.

Blomkåls-couscous med edamame bønner og rejer

Blomkåls-couscous med edamame bønner og rejer

2 personer

 

Det skal du bruge

150 g rejer (fra frost, optøede)

½ blomkål (300 g)

100 g røde kernefri druer

200 g pillede edamame bønner (fra frost)

½ bdt forårsløg

2 spsk olivenolie

½ potte purløg

Citronsaft

Salt, peber

 

Sådan gør du:

1: Kom rejerne i et dørslag til afdrypning. Skær blomkål i grove stykker og kør dem i en foodprocessor til finhakket. Eller riv dem på et rivejern. Kom edamame bønner i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i 5 minutter. Halver druerne og rens og snit forårsløgene fint.

2: Kom rejer, blomkål, drænede edamame, druer og forårsløg i en salatskål. Dryp olien over og vend rundt.

3:Vend klippet purløg i salaten og smag til med citronsaft, salt og peber.

Energiindhold pr. person: 311 kcal fordelt på: Protein 27 g, fedt 14 g, kulhydrat 24 g. Kostfibre 9 g.

20170520_134511.jpg