Kylling og rodfrugter i ovn

Tiden flyver af sted og jeg har gang i en masse spændende opgaver. Syntes du, at der pt. er langt imellem nye retter her på siden, er du velkommen til at følge mig på Instagram for inspiration – her er jeg lidt mere aktiv :-) 

Det føles stadig som sommer og jeg nyder hver en solstråle, selvom jeg det meste af tiden opholder mig indendørs for at arbejde. Men efteråret kan vi nok ikke løbe fra og det banker formentlig snart på døren. 

Når vejret bliver køligere og dagene kortere, får jeg lyst til mad som tager lidt længere tid – i hvert fald engang imellem – og samtidig er jeg ret vild med rodfrugter. Derfor vil jeg lige dele en af mine ynglings efterårsretter med jer.

God fornøjelse.

 

Kylling og rodfrugter i ovn

6 personer

4 mellemstore gulerødder

2 mellemstore pastinakker

2 stilke bladselleri

1 helt hvidløg

600 g sød kartoffel

1 potte persille

Ca. 3 spsk olivenolie

Salt, peber

1 hel kylling, ca. 1400 g

3-4 timiankviste eller 1½ tsk tørret

 

1: Opvarm ovnen til 210 grader.

2: Skrub gulerødder og pastinakker rene og skær i grove stykker. Skær selleri i mindre stykker og del hvidløget i hele fed, men lad skrællen bliver på. Skrub kartoflerne rene og skær dem i grove både. Læg det hele i ovnens bradepande og strø hakket persille over. Dryp derefter 2 spsk olie over og krydr med salt og peber og vend rundt.

3: Fjern overflødigt fedt på kyllingen og skyl den ind- og udvendig. Del den i 6-8 stykker, som lægges ovenpå grøntsagerne. Pensl kylling med olie og krydr med timian, salt og peber. Sæt bradepanden midt i den varme ovn til kødet knapt mør, ca. 40 minutter.

4: Sæt derefter ovnen på grill 5-8 minutter til kødet mørt og skindet er sprødt. Tag kylling ud af ovnen og den hvile i 10 minutter.

5: Øg varmen til 240 grader og steg nu grøntsagerne til gyldne og sprøde 8-10 minutter.

Energiindhold pr. person: 645 kcal. Fordelt på 61 g protein, 30 g fedt, 38 g kulhydrat. Kostfibre 9 g.