Grillet laksesteak i pakker med fennikel og tomat

En god og velsmagende middag behøver ikke at tage oceaner af tid. Retten her kan tilberedes på under ½ time.

Laksen er stegt indpakket, derved bevarer den saft og smag, og det er en fryd for sanserne at åbne de dampende varme pakker direkte ved bordet. Jeg har stegt laksepakkerne på grillen, men er det ikke lige vejr til at grille, kan de også steges i ovnen.

Tilbehøret er en simpel lun quinoasalat vendt med ærter og smagt til med olie, citronsaft, salt og peber. Salaten kan sagtens peppes op med en håndfuld hakkede krydderurter, hvis du har det ved hånden.

Velbekomme

20160706_184911-01.jpeg

Grillet laksesteak i pakker med fennikel og tomat

4 personer

 

4 laksesteak, ca. 2½ cm tykke á 200 g

Salt, peber

1 stor fennikel

2 tomater

2-3 usprøjtede citroner

3 spsk olivenolie

4-8 estragonkviste

 

Tilbehør:

4 dl quinoa

400 g ærter (fra frost, optøet eller friske evt. blanceret)

 

1: Krydr laks med salt og lad det gerne trække 1-2 timer i køleskabet. Det fremhæver den gode laksesmag.

2: Skær de tørre ender af fennikel og skær fennikel i papir tynde strimler, evt. med et mandolinjern.  Skær tomater og den ene citron i skiver. Skær resten af citronerne i halve.

3: Læg fire store stykker alufolie på køkkenbordet. Læg fire lige så store stykker bagepapir ovenpå. Fordel fennikel og tomater midt på hvert stykke bagepapir og krydr med salt og peber. Læg laksesteak ovenpå og derpå citronskiver. Dryp citronsaft fra én citron over sammen med lidt olie.  Krydr med salt, peber og estragon. Luk bagepapir og alufolie grundigt sammen. Steges på havegrillen 10-12 minutter (eller ovn ved 200 gr i ca. 15 min.)

4: Kom quinoa i dobbelt mængde vand i 10 minutter. Dræn. Dryp 2 spsk olie over og smag til med rigeligt citronsaft, salt og peber. Vend ærterne i.

Energiindhold pr. person: 696 kcal fordelt på: Protein 52 g, fedt 30 g, kulhydrat 59 g. Kostfibre 11 g.