Salat med edamame bønner, quinoa, broccoli og blåbær

Her en salat som er sprængfyldt med gode sager og din krop vil takke dig for at spise den. Salaten indeholder bl.a. edamame bønner, quinoa, broccoli og blåbær, som tilsammen vil tilføre din krop essentielle aminosyrer (de proteiner du ikke selv kan danne), kostfibre, vitaminer, mineraler og antioxidanter. Desuden tyder det på at både broccoli og blåbær kan forebygge kræft. Kort sagt er salaten en rigtig sundhedsbasker og så smager den tilmed godt.

Udkogt broccoli er et mareridt, men i denne salat er den kun lige dyppet i kogende vand og bevarer derfor både smag og bid.

Salaten er god som en selvstændig ret eller som tilbehør til grillet/stegt kød.

 

Salat med edamamebønner, quinoa, broccoli og blåbær

Som tilbehør ca. 6 personer

 

1 dl lys quinoa

1 broccoli, 500 g

400 g pillede edamame bønner, (fra frost)

1 rødløg, 100 g

1 mellemstor gulerod, 100 g

½ agurk, 140 g

1 lille rød peberfrugt, 120 g

En håndfuld persillekviste, 15 g

50 g rosiner

300 g blåbær

4 spsk citronolie

250 g blød fetaost, 40 +

Salt

 

1: Skyl quinoa under den kolde hane og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 8-10 minutter til netop mør. Dræn quinoa.

2: Skær broccoli i bitte små buketter og stok i små tern. Blancher broccoli i letsaltet vand i ½-1 minut. Hæld broccoli i et dørslag og spul med koldt vand. Lad det dryppe af.

3: Kom edamame bønnerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i 10-15 minutter. Hæld vandet fra.

4: Hak løget og skær gulerod i tynde skrå skiver. Skær agurk og peberfrugt i små tern og hak persille. Kom det hele i en stor skål sammen med rosiner og blåbær. Tilsæt citronolie og smuldret fetaost og vend forsigtig rundt.

5: Smag til med salt.

Energiindhold pr. person: 378 kcal fordelt på: Protein 22 g, fedt 20 g, kulhydrat 33 g. Kostfibre 10 g.