Quinoa med stegt broccoli, tomater, gedeost og mandler

Har du endnu ikke prøvet at spise quinoa er der mindst en håndfuld gode grunde til at gøre det og de kommer her:

 1: Quinoa er, hvad der kaldes et komplet protein, dvs at det indeholder alle de proteiner du ikke selv kan danne og nogle du skal have med den mad du spiser.

 2: Quinoa indeholder antioxidanter, der har en anti-inflammatorisk virkning, dvs nedsætter risiko for dannelse af betændelses tilstande i kroppen.

 3: En anden vigtig fordel ved quinoa er, at det har et højt fiberindhold. Noget som øger din mæthedsfornemmelse, stabiliserer dit blodsukker og gavner din fordøjelse.

 4: Et højt indhold af mineraler fx magnesium som kan mindske hovedpine og migræneanfald.

 5: Naturlig glutenfrit.

 Tilberedningstiden er kort og quinoa kan ”gå” som tilbehør til kød, fjerkræ og fisk i stedet for ris, pasta og kartofler eller spille en hovedrolle i salater som fx denne nedenfor.

 Velbekomme.

Quinoa med stegt broccoli, tomater, gedeost og mandler

 2 personer

 1 stor broccoli

2 spsk olivenolie + 1 spsk

2 dl lys quinoa

Grøntsagsbouillon

250 g cherry tomater

1 håndfuld saltede mandler

Citronsaft

Salt, peber

100 g frisk gedeost (eller feta)

 

1: Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

 2: Skær broccoli i buketter og stokken i stave. Fordel broccoli på en plade med bagepapir. Dryp 2 spsk olien over og vend rundt. Lad det stege i ovnen i 20-25 min. Broccoli må godt blive lidt mørke.

 3: Skyl quinoa under den kolde hane og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde bouillon på og bring i kog. Lad det koge under låg i ca. 10 min. Dræn for overskydende væske.

 4: Skær tomater i halve. Vend quinoa, broccoli, tomater og mandler sammen. Smag til med den sidste olie, citronsaft, salt og peber.

 5: Smuldr gedeosten over.

Energiindhold pr. person: 861 kcal fordelt på: Protein 40 g, fedt 49 g, kulhydrater 74 g. Kostfibre 18 g.