Quinoasalat med champignon og spinat

En lun og mættende salat bestående af quinoa, 2 slags løg, gulerødder og spinat. Salaten kan spises som en selvstændig ret eller sammen med kød, fisk eller fjerkræ.

Hovedingrediensen i salaten er quinoafrø som kan fås i tre varianter, nemlig gul, rød og sort. Smagen varierer en smule afhængig af hvilken farve du vælger. Alle varianter passer til det meste og kan anvendes som her i salater eller erstatte ris, kartofler eller pasta. De små frø er glutenfrie og kan efterhånden købes i de fleste større supermarkeder, men helt sikkert i helsekostforretninger.

Quinoa er sundere for dit hjerte end selv de bedste fuldkorn. Modsat korn som bulgur og brune ris indeholder quinoa en del hjertesundt fedt. Både enkeltumættet fedt og omega-3-fedtsyrer, der booster blodets indhold af det gode HDL-kolesterol. Frøene er desuden rige på vandopløselige fibre, som sænker mængden af det skadelige LDL-kolesterol i blodet.

Quinoas helt store trumf er dog indholdet af antioxidanter, som sørger for at holde dine blodkar og beskytter dig derfor mod åreforkalkning og blodpropper. Endelig påvirker quinoa dit blodsukker i langt mindre grad end andre korn. Årsagen er kombinationen af fibre, fedt og ikke mindst proteiner i høj kvalitet, som får blodsukkeret til at stige langsommere.

Quinoasalat med champignon og spinat

2 personer

 

2 dl gul quinoa

4 dl grøntsagsbouillon, fx Herbamare uden salt

1 rødløg

2 gulerødder

1 bdt forårsløg

150 g champignon (renset vægt)

2 spsk olivenolie

2 store håndfulde spinat

1 tsk timian

1 tsk tørret, snittet ramsløg

Salt, peber

 

1: Skyl quinoa i koldt vand. Kom quinoa i en gryde og hæld bouillonen på og bring i kog. Lad det småkoge under låg i 15 min. Kom quinoa i en si og lad den dryppe godt af.

2: Skær løg og gulerødder i tern. Snit forårsløg fint og hold den hvide og grønne del adskilt. Skær champignon i skiver.

3: Steg løg og gulerødder i olien i 3-4 minutter på sauterpande.

4: Tilsæt champignon og den hvide del af forårsløgene og steg i 2-3 minutter.

5: Tilsæt resten af forårsløgene og spinat og steg til spinat falder sammen.

6: Vend quinoa i panden og krydr med timian, ramsløg, salt og peber.

Energiindhold pr. person: 508 kcal fordelt på: Protein 17 g, fedt 20 g, kulhydrat 69 g. Kostfibre 11 g.