Paprikagryde med soya bites

Jeg havde en kødfri dag i går, hvor jeg tilberedte denne smagfulde og mættende paprikagryde baseret på soya bites, rodfrugter og champignon.

Kødfrie dage skal i min verden stadig være proteinrig og det krav opfylder soya bites da de indeholder hele 65,3 g protein pr. 100 g. Som navnet antyder er de produceret på basis af soya bønner, de er GMO- og glutenfrie og har også et højt indhold af kostfibre. Soya bites kan købes i de fleste større supermarkeder og du kan læse mere om produktet her

Paprikagryde med soya bites

3-4 personer

 

100 g soya bites fra firmaet Soy4you

Vand

 

1 stort løg

2 spsk olivenolie

2-3 fed finhakket hvidløg

3 tsk sød paprika

1 tsk røget paprika

200 g pastinak

500 g gulerødder

Ca. 5 dl vand

1 ds flåede tomater

250 g champignon

Salt, peber

1 lille bdt persille

 

1: Kom soya bites i en skål og hæld kogende vand på og lad det trække i 10 minutter.

2: Sauter hakket løg i olien i en stor gryde til det klares. Øg varmen og tilsæt drænet soya bites og steg i 1-2 minutter.

3: Tilsæt hvidløg, paprika, pastinak skåret i skiver og gulerødder i skåret i skiver og steg yderligere 1-2 minutter under omrøring.

4: Hæld vand på så næsten dækker og tilsæt tomaterne. Bring i kog og dæmp derefter varmen. Lad det småsimre i 10 minutter uden låg.

5: Rens champignon og skær dem i skiver. Kom champignon i gryden og lad det simre yderligere i 10 minutter. Smag til med salt og rigeligt peber.

6: Server i dybe tallerkener med et drys af hakket persille.

Energiindhold pr. 100 g: 305 kcal fordelt på: 66 g protein, 2 g fedt, 6 g kulhydrat. Kostfibre 21 g.