Salat med edamame bønner og rød spidskål

Denne smukke salat spiste vi som tilbehør til stegt kylling den anden aften, men den vil nu også passe fint til fisk/ svinekød eller blot nydes som en selvstændig frokostret.

Salaten er fyldt med gode sager og vil tilføre din krop en masse vitaminer, kostfibre, proteiner, antioxidanter og omega 3 fedtsyrer.

Det er specielt vær at fremhæve de gode egenskaber der er ved at spise edamame bønner og blåbær.

Edamame bønner er en rigtig god kilde til protein (indeholder ca. 38 %) og fibre og derudover indeholder de også jern, calcium, B-vitaminer, E-vitamin og folinsyre (specielt vigtig for proteinomsætningen). Samtidig er der flere essentielle fedtsyrer i edamame bønner, ca. 18 %, end andre bælgfrugter. Sidst men ikke mindst indeholder de en række stoffer der er dokumenteret sundhedsfremmende og forebyggende ift. en række livsstilssygdomme.

Blåbær er meget rig på antioxidanter, hvilket er meget afgørende for vores immunforsvar og hvordan vi aldre. Antioxidanter påvirker kroppen ved at udrydde skadelige stoffer der kan være årsag til fx kræft, men også almindelig nedbrud af kroppen jo ældre vi bliver. Faktisk modvirker blåbær tidlig kollagennedbrydning, dvs. rynker og slap hud.

Er du på jagt efter andre opskrifter, der som denne, kan tilføre din krop en masse gode sager, kan det være at min kogebog "PROTEIN" er noget for dig. Den indeholder 80 opskrifter på hverdagsmad lige fra morgenmad, frokost, mellemmåltider og aftensmad til desserter. 

Velbekomme!

Salat med edamame bønner og rød spidskål

4 personer

 ½-3/4 rødt spidskål (450 g) eller rødkål

400 g edamame bønner (fra frost, optøede)

Saften af ½ citron

3 tsk ahorn sirup eller acasie honning

3 spsk rapsolie

Salt, peber

100 g soltørrede abrikoser

125 g blåbær

1 lille potte basilikum

 

1: Skær spidskål i tynde strimler og kom i en stor skål sammen med edamame bønner.

2: Rør citronsaft og ahorn sirup sammen. Tilsæt olie under omrøring og rør til dressingen samler sig. Smag til med salt og peber og vend med kål og edamame bønner.

3: Vend derefter abrikoser skåret i halve, blåbær og halvdelen basilikumblade i og anret på et fad.

4: Pynt med resten af basilikumbladene.

Energiindhold pr. person 314 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 16 g, kulhydrater 34 g. Kostfibre 10 g.