Citronstegte tigerrejer

Så er min sommerferie slut og hverdagen er i fuld gang. Det har været en dejlig ferie, som jeg har nydt i fulde drag. Den har stået på total afslapning (og næsten ingen træning), en hel del skønne sommerfester og hyggemiddage hos gode venner og familie. Jeg har derfor spist mere og en del anderledes end jeg plejer, hvilket har resulteret i at min vægt er steget med næsten 3 kg, kilo som jeg selvfølgelig skal af med igen.

For at komme hurtig tilbage på sporet, og af med de ekstra ”feriekilo”, vil jeg de næste 5 dage skrue meget op for indtaget af animalske proteiner og kun spise få langsomme kulhydrater. Spiser du så ren protein som overhovedet muligt (= animalsk protein), bliver din vægt stabiliseret hurtigt og effektivt. Hvordan det hænger sammen kan du læse mere om i min kogebog "PROTEIN". Er du evt. i samme situation som mig, efter en god ferie, kan du også finde inspiration i ”PROTEIN” både ift. hurtigt og effektivt at få trimmet kroppen og til hvordan du kan opretholde en stabil vægt.

Der står citronstegte tigerrejer på menuen hos os i aften og opskriften er fra ”PROTEIN” og den har jeg lyst til at dele med dig. Retten indeholder hele 49 g ren protein pr. person.

God fornøjelse.

Foto: Martin Tanggaard

Citronstegte tigerrejer

4 per.

 1 kg optøede, rå tigerrejer

Saft og skal af 2 citroner (økologiske)

8 fed hvidløg

2-3 røde chili (med eller uden kerner)

2 store håndfulde hakket, bredbladet persille

 

1: Opvarm ovnen til 200 grader.

2: Pil rejerne, men lad halespidsen sidde. Fjern den sorte streng, som sidder langs ryggen.

3: Bred rejerne ud i et jævnt lag på en plade beklædt med bagepapir. Dryp citronsaft over.

4: Pil hvidløgene og hak dem fint sammen med chili og strø det ud over rejerne. Kom også reven citronskal over og vend det hele rundt.

5: Sæt pladen på næstøverste rille i den varme ovn i 5 min. Vend rejerne med en stegepalet, når der er ca. 1 minut tilbage. Tag dem ud af ovnen og strø hakket persille over.

Energiindhold pr. person: 235 kcal. Fordelt på: Protein 49 g, fedt 2 g, kulhydrat 5 g. Kostfibre 0,3 g.

Tip: Server evt. en dressing til lavet på skyr og tilsat en masse hakkede krydderurter.

Du kan købe min kogebog ”PROTEIN” lige her. Bogen indeholder 80 nemme proteinholdige opskrifter på rigtig mad (ingen proteinpulver) og alle er uden hvidt, raffineret sukker, hvedemel, ris og kartofler. Du får svar på alt fra hvor meget protein, du har brug for, og hvor du finder de bedste proteinkilder, til hvad protein helt præcist gør ved kroppen.