Krydret oksekød i kålwrap

En mættende lowcarb wrap med krydret oksekød og grønt som fyldes i sprøde spidskålsblade sammen med skyr og chilisovs. Kombinationen af disse råvarer giver en skøn smagsoplevelse, som samtidig tilfører dig en masse gode proteiner, sunde fedtsyrer (avokado), vitaminer, mineraler og kostfibre.

Kålbladene fungere rigtig godt som wrap, fordi de har en tilpas tykkelse som gør, at de kan holde til at blive fyldt og foldet uden at gå i stykker. Og så er de pivsunde. Kål er nemlig fyldt med bitterstoffer som forebygger både kræft og hjertekarsygdomme. 150 g er desuden nok til at få dækket dit daglige behov for C-vitamin. Lige nu bugner det med gode danske spidskål i butikkerne, så køb dem endelig, der er mange anvendelses mulighedere fx finsnittet i salater, cole slaw m.v.

Kålbladene skal helst være store og hele når de skal bruges til wrap. Et godt trick er, at skære rodenden af inden du begynder at skille bladene fra hinanden.

Krydret oksekød i kålwrap

2 personer

 6 store kålblade (spidskål eller hvidkål)

150 g små tomater

1 lille rødløg

½ agurk

1 avokado

1-2 grønne chili (med eller uden kerner)

Friske koriander eller bredbladet persille

1 spsk olivenolie

500 g hakket oksekød 3-7 %

70 g koncentreret tomatpuré

½ dl vand

1½ tsk. st. spidskommen

Salt, peber

1½ dl skyr

Sambal oelek (stærk chilisovs), mængde efter smag og behag

 

1: Skær tomater, løg, agurk, avokado og chili i mindre stykker.

2: Varm en pande op. Tilsæt olien og det hakkede kød. Steg under omrøring til kødet skifter farve. Findel evt. med en gaffel.

3: Tilsæt derefter tomatpuré og steg yderligere 20 sek. under omrøring. Hæld vandet på og tilsæt krydderier. Lad det småsnurre et par minutter.

4: Fyld kålbladene med kød, grønt, skyr og sambal oelek. Luk kålbladet sammen og enjoy!

Energiindhold pr. person: 600 kcal fordelt på: Protein 69 g, fedt 26 g, kulhydrat 27 g. Kostfibre 7 g.