Chokoladekage med friske bær (uden mel og tilsat sukker)

En dejlig chokoladekage uden mel og tilsat sukker. Melet er erstattet med kidney beans og mandler og sukker er erstattet af dadler, ahorn sirup og stevia = en sundere kage-udgave uden tomme kalorier og med en pæn mængde protein og kostfibre.

Kagen har en god fast bund og en dejlig cremet top og samtidig struktur fra de friske bær. Henover sommeren kan kagen pyntes/nydes med forskellige bær efterhånden som de er i sæson.  Pynt gerne med flere bær end jeg har gjort eller server ekstra til i en skål.

Har ikke prøvet det (endnu), men lidt vaniljeis vil helt sikkert være godt til den. 

Kagen holder sig fint nogle dage i køleskabet.

God bagelyst.

 

Chokoladekage med friske bær (uden mel og tilsat sukker)

6-8 personer

 Dej:

300 g kogte kidney beans, evt. fra dåse

100 g tørrede dadler uden sten

150 g mandler

50 g kakao

6 spsk ahorn sirup

1 nip salt

4 æg str m/l

 

Topping:

1 dl fløde

70 g mørk chokolade 70 % kakao (jeg brugte Nellie Dellies uden tilsat sukker)

10 dråber stevia

6 jordbær skåret i halve

20 blåbær

Evt. lidt tørret rabarber (kan undlades)

 

1: Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

2: Dræn bønnerne. Skyl dem hvis de er fra dåse og lad dem dryppe af endnu engang.

3: Kør mandlerne i foodprocessor til halv groft mel. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og kør til en ensartet masse. Hæld dejen i en form beklædt med bagepapir 16-17 cm i dia. Bages på 2. nederste rille 23-24 minutter. Mindre hvis du bruger en større form. Tag ud og afkøl helt.

4: Kom fløden i en lille gryde og varm op under omrøring til kogepunktet. Tag gryden af varmen og rør finhakket chokolade i. Rør derefter stevia i. Hæld chokoladecremen over den kolde kage. Fordel bærrene ovenpå. Drys evt. med tørret rabarber.

Energiindhold pr. 100 : 246 kcal fordelt på: Protein 8 g, fedt 13 g, kulhydrat 25 g. Kostfibre 4 g.