Nøddeknopper

Dagen før Store Bededag, dvs i morgen, er der en tradition for at spise hveder – og de smager jo godt, ingen tvivl om det, hvis de er hjemmelavet eller fra en god bager. Men når man som jeg har mærket på egen krop, at en kost uden hvede (gluten) gør underværker, kan jeg godt undvære hvedeknopperne og i stedet spise disse gode ”nøddeknopper”. 

Nøddeknopperne smager super skønt. De har en let sprød overflade og en fin smag af hasselnød og kardemomme og er på ingen måde tunge og kompakte. Desuden er de fyldt med sunde fedtsyrer og gode proteiner fra mandler og hasselnødder.

Spis dem nybagte og lune med iskoldt smør.

God Store Bededags ferie.

Nøddeknopper

12 stk.

225 g mandler

175 g hasselnødder

20 g fiberHusk (den gule)

½ tsk. salt

2 dl mælk

65 g dadler uden sten

50 g blødt smør i tern

1 tsk. st. kardemomme

½ tsk vaniljepulver

4 æg (m/l)

1: Kør mandler og hasselnødder i en foodprocessor til "mel". Hæld det i en skål og vend Husk og salt i.

2: Kør mælk, dadler, smør, kardemomme og vanilje i foodprocessoren. Kør til dadlerne er finhakkede. Hæld det i skålen til nøddemelet og rør sammen.

3: Slå æggene ud i en anden skål. Pisk dem med elpisker i 3 min. Bland derefter de sammenpiskede æg med resten. Lad dejen hvile i 10 min.

4: Opvarm ovnen til 160 grader varmluft. Tag dejen op i 12 lige store klumper med en spiseske og sæt dem på en plade med bagepapir. Bag bollerne på 2. nederste rille i den varme ovn i ca. 30 min.

Energi pr. stk.: 280 kcal. Fordelt på: Protein 9 g, fedt 21 g, kulhydrat 17 g. Kostfibre 5 g.