Tunsalat

En tunsalat rørt sammen af tun (selvfølgelig), skyr, mayonnaise, løg og kapers. Jeg spiser den gerne til frokost sammen med baby spinat og lidt andre grøntsager, men den er også god på stenalderbrød.

Hvis jeg ikke selv laver mayonnaisen, bruger jeg Hellmanns, fordi den smager godt og er produceret på rapsolie og derfor rig på hjertevenlige fedtsyrer. De fleste andre færdigkøbte mayonnaiser er produceret på olier, der er rige på omega 6-fedtsyrer – og dem får vi rigeligt af i forvejen. Et lille minus, hvis man prøver at undgå sukker, er, at Hellmanns indeholder en smule sukker. Helt præcist 1,2 g pr. 100 g. Det vil sige at en spiseskefuld indeholder under 0,5 g sukker.

Tun hører til gruppen af ”top proteinkilder” da det indeholder en pæn mængde af aminosyren leucin. Når vi indtager proteiner, stimuleres kroppens evne til selv at danne et nyt protein. Studier har vist, at det helt særlige ved leucin er, at denne effekt i høj grad kan opnås ved at indtage leucin alene. Læs mere og se listen over "top proteinkilder" her.

Tunsalat

1-2 personer

 1 ds tun i vand (drænet)

1 lille rødløg, (50 g)

25 g kapers (drænet)

1 spsk skyr (jeg bruger Levevis fra Netto, dejlig cremet konsistens)

¾ spsk mayonnaise (jeg bruger Hellmanns)

Salt, peber

Citronsaft

Evt. tilbehør: Baby spinat, tomat

 

1: Rør tun, hakket løg, kapers, skyr og mayonnaise sammen i en skål.

2: Smag til med salt, peber og citronsaft.

Energiindhold pr. 100 g 127 kcal fordelt på: Protein 16 g, fedt 6 g, kulhydrat 3 g. Kostfibre 0,4 g