Muffins uden mel og tilsat sukker

Suveræne og meget velsmagende muffins, som jeg spiser på særlige dage, hvor jeg vil forkæle mig selv eller nogen jeg holder af.

Alle ingredienserne til dejen på nær chokolade og blåbær kommes i en foodprocessor. Hvorefter der køres i ca. 1½ minut. Til sidst vendes hakket chokolade og blåbær i og dejen fyldes i forme. Nem og hurtigt.

Tager jeg mine ernæringsbriller på så indeholder kagerne en del frugtsukker fra banan og dadler. Frugtsukker virker i kroppen på præcis samme måde som alt muligt andet sukker. Derfor er der selvfølgelig en grænse for galskaben og mængden af kager (og frugt for den sags skyld), der er sundt at spise hver dag. Men hvis alternativet er slik vil jeg til enhver tid råde dig til at vælge en kage som denne eller en i stil med uanset, hvor mange du allerede har fået. Det meste slik er proppet med raffineret sukker og lig med tomme kalorier.

En banan indeholder mange vigtige vitaminer og mineraler, herunder: A-vitamin, B-vitamin og C-vitamin og folat, kalcium, jern, zink og jod i små, men vigtige mængder. Dadler indeholder både fibre, B6-vitamin, magnesium og kalium.

 God bagelyst!!!!!

Muffins uden mel og tilsat sukker

10 store

 

 125 g soltørrede dadler uden sten

1 dl olivenolie

2 æg

2 mellemstore, modne bananer (200 g i alt)

175 g kogte kidney beans fra dåse (drænet og skyllet)

2 tsk vaniljepulver

1 tsk bagepulver

½ tsk salt

100 g mørk chokolade 70 % søde med stevia

100 g blåbær

Store muffinsforme af papir

 

1: Opvarm ovnen til 200 grader.

2: Kom dadler, olie, æg, bananer delt i mindre stykker, kidney beans, vaniljepulver, bagepulver og salt i en foodprocessor. Kør til en ensartet masse.

3: Hak chokolade. Vend chokolade og blåbær i dejen og fyld den i forme.

4: Bages ca. 20 minutter midt i den varme ovn.

Energiindhold pr. stk: 224 kcal fordelt på: Protein 4 g, fedt 14 g, kulhydrat 22 g. Kostfibre 2,4 g.