Glutenfri chokoladekage uden tilsat sukker 2,0

Denne chokoladekage er en version 2,0.  Den første version ligger også her på blokken – i den brugte jeg bl.a. quinoamel og blendede mandler, de ingredienser er i denne version skiftet ud med solsikkekerner som jeg har blendet til mel. Det fungerer godt og kagen er mindst lige så god som den første version.  Bagetiden er en anelse længere. Kagen er velegnet som dessert, men selvfølgelig også til en god kop kaffe eller te.

Tager jeg mine ernæringsbriller på er protein- og fedt indholdet er smule højere og kulhydrat lidt lavere i den nye version. Det er jo kun ganske fint.

God appetit.

Glutenfri chokoladekage uden tilsat sukker 2,0

Ca. 10 stykker

Dej: 140 g solsikkekerner, 300 g kogte kidney beans (evt. fra dåse), 100 g soltørrede dadler uden sten, 50 g kakao, 6 spsk ahornsirup, 1 nip salt, 4 æg str. l. Top: 125 g Philadelphia naturel, 1½ spsk appelsinsaft.

Opvarm ovnen til 180 grader.

Kør solsikkekernerne til helt fint mel i en foodprocessor. Skyl kidney beans hvis de er fra dåse og lad dem dryppe godt af. Kom kidney beans, dadler, kakao, ahornsirup, salt og æg i foodprocessoren til de melede solsikkekerner. Kør til ensartet konsistens. Hæld dejen i en aflang form (10x20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen på 2. nederste rille i den varme ovn i 25-30 min. Tag kagen ud og lad den afkøle helt.

Top: Rør Philadelphia med appelsinsaft og bred cremen oven den kolde kage.

Energiindhold pr. stk. 264 kcal fordelt på: Protein 10 g, fedt 15 g, kulhydrat 26 g. Kostfibre 4 g.