Bønnepasta med pesto og rejer

Bønnepasta er meget smagfuld og en perfekt måde at indtage ekstra proteiner på. Vær dog opmærksom på, at den indeholder en del kalorier (325 kcal pr. 100 g).

Bønnepasta produceres på basis af sojabønner og vand. Den indeholder hele 41,6 g proteiner pr. 100 g. Desuden har den et lavt indhold af kulhydrater (20 g pr. 100 g) og er meget fiberrige (19,7 g pr. 100 g). 

Pga det høje protein- og fiberindhold mætter bønnepasta mere end almindelig pasta og så du kan snildt reducere pasta mængder med ca. 1/3 ift. den traditionelle slags.

Kogetiden bør efter min mening være mindre end det der er angivet på emballagen. Men bedøm selv. Tjek den efter ca. 5 min. i det kogende vand.

Pastaen kan efterhånden købes i de fleste større supermarkeder.

Da retten indeholder pænt mange kalorier og bør den ikke spises i forbindelse med et større vægttab.

Bønnepasta med pesto og rejer

2 personer

 20 g persillekviste

15 g solsikkekerner

Ca. ½ dl rapsolie

Citronsaft

Salt, peber

100 g bønnepasta fettuccine

250 g champignon

1 spsk olivenolie

Friske timiankviste eller tørret, salt, peber

150 g rejer

  1. Kom persillekviste og solsikkekerner i en foodprocessor og kør til grofthakket. Tilsæt derefter olien i en tynd stråle mens der stadig køres. Smag til med citron, salt og peber.Bring en stor gryde med vand i kog. Tilsæt pasta og salt når vandet koger. Lad pastaen småkoge i ca. 5 min. Dræn og vend med pestoen. Hold det varmt under låg.
  2. Rens champignon og skær i halve eller kvarte. Varm en pande op til godt varm. Tilsæt olien og drej panden så olien fordeler sig. Rist champignon i 2-3 min. Krydr med timian, salt og peber.
  3. Vend pasta, champignon og afdryppede rejer sammen.

Energiindhold pr. 100 g: 470 kcal fordelt på: Protein 50 g, fedt 15 g, kulhydrat 23 g. Kostfibre 21 g.