Bønnepasta med bacon og champignon

Det er vist et stykke tid siden jeg har fået lagt en opskrift på bloggen. Men det går lidt hurtigt for tiden, så derfor bliver det også til meget hurtig tilberedte retter i mit køkken i disse dage. Den anden dag blev denne mættende og velsmagende ret komponeret.

Retten består i store træk på pasta lavet af sojabønner, bacon og parmesanost begge af god kvalitet, champignon og ruccola.

Bønnepastaen har et højt protein- og fiberindhold og mætter derfor meget, så mængden er i opskriften mindre end hvis man skulle spise almindelig pasta. Jeg har købt bønnepastaen i mit lokale supermarked ”Meny”, men vil tro den også kan købes andre steder som fx SuperBrugsen og Kvickly. Der findes både en spaghetti- og en fettuccinevariant.

God appetit!

Bønnepasta med bacon og champignon

 

200 g bacon, evt. røget

250 g champignon

1 + ½ spsk olivenolie

Salt, peber

100 g Fettuccine bønnepasta

50 g ruccola

15 g fintrevet parmesanost

Friskkværnet peber

1: Skær bacon i tern og steg det sprødt på en pande uden det bliver hårdt. Kasser baconfedtet på nær ½ spsk.

2: Rens champignon og skær i skiver. Varm panden op (igen) og tilsæt 1 spsk olivenolie. Steg champignon under omrøring i 3-4 min. Krydr med salt og peber.

3: Kog bønnepasta i rigeligt letsaltet vand al dente. Dræn pasta og vend med resten af olien. Bland derefter pasta med bacon, champignon, ruccola og parmesanost. Krydr med friskkværnet peber.

Energiindhold pr. 100 g: 544 kcal fordelt på: Protein 57 g, fedt 20 g, kulhydrat 22 g. Kostfibre 21g.