Hvidkåls cabonara

Hvidkål er sundt, billigt, mættende og meget dansk og kan spises i utallige variationer som fx i salater, supper, wokretter, basis i pizzabund (opskrift i min kogebog) og som i denne ret erstatning for pasta.

Hvidkål (plus anden kål) er fuld af c-vitaminer – spiser du 150 g, får du opfyldt dit daglige behov. Derudover er kål fuld af sunde bitterstoffer (glukosinolater), som mindsker din risiko for udvikling af kræft, hjertekarsygdomme og type 2 diabetes.

I øvrigt smager retten fantastisk :-)

Hvidkåls cabonara

2 personer

 80 g lufttørret skinke, 500 g hvidkål, 1 spsk olivenolie, lidt vand, paprika, 1 æg, 2 æggeblommer, 75 g revet ost, salt, peber, 1 dl hakket persille.

Opvarm ovnen til 160 grader.

Fordel lufttørret skinke på en plade beklædt med bagepapir. Steg skinken i den varme ovn til sprødt, ca. 15 minutter. Vend skinkeskiverne én gang undervejs. Læg dem efterfølgende på fedtsugende papir. Bryd dem i mindre stykker.

Skær hvidkål i tynde strimler. Steg kålen i olie på en stor slip-let pande til den er mør, men så den stadig har lidt bid. Spæd med lidt vand under stegningen, så kålen ikke brænder på. Krydr med paprika efter smag, når kålen er ved at være færdigstegt.

Pisk æg, æggeblommer, ost, salt og peber sammen. Vend ostesovsen i den varme kål. Vend derefter persille og sprød skinke i.

Energiindhold pr. person: 428 kcal fordelt på: Protein 33 g, fedt 26 g, kulhydrat 19 g. Kostfibre 6 g.