Kylling, stegte jordskokker og spicy edamamedip

En velsmagende og hurtig hverdags ret bestående af pandestegte kyllingefileter, ovnstegte jordskokker og en dip af edamamebønner.

Jeg elsker kylling(filet) fordi den er rig på protein og fattig på fedt.

Spiser ofte jordskokker og specielt stegte fordi de smager fantastisk – de har en mild nøddeagtig og sød smag. Desuden er de gode for fordøjelsen og har et højt indhold af C vitaminer, som vi ikke kan få nok at på denne her tid af året.

Jordskokker er som kartofler rige på stivelse, men adskiller sig markant fra kartofler ved sit høje indhold af stoffet inulin. Inulin nedbrydes ikke af fordøjelsesenzymerne og optages i kroppen. Det betyder at jordskokkerne ikke påvirker dit blodsukker i negativ retning.

Dippen er fuld af gode proteiner, kostfibre, vitaminer og mineraler fra supersunde og velsmagende edamame bønner. Dippen er ”spiced up” med chili som både er med til at give dig mæthedsfornemmelse og øge din forbrænding. 

Velbekomme!!!!!! 

Kylling, stegte jordskokker og spicy edamamedip

2 personer

 300 g jordskokker, 1 spsk olivenolie, timian, salt, peber. 4 kyllingefileter, 1 spsk olivenolie, paprika, salt, peber. 200 g pillede edamame bønner (optøede), 1 rød chili (med eller uden kerner), 1 fed hvidløg, 2 spsk rapsolie, saften af 1 lime, 2-3 spsk vand, salt.

Opvarm ovnen til 200 grader.

 Skrub jordskokkerne rene med svamp eller børste. Skær dem i halve på langs. Dup dem tørre og vend dem med olie på en plade beklædt med bagepapir. Krydr med timian, salt og peber. Sæt pladen midt i den varme ovn i ca. 30 minutter. Vend jordskokkerne efter 20 minutter.

Afpuds kyllingefileterne og dup dem tørre. Brun dem i olien ca. 1 minut på hver side ved god varme. Krydr med paprika, salt og peber. Dæmp varmen og steg yderligere ca. 5 minutter på hver side.

Kom edamame bønner, chili skåret i mindre stykker, hvidløg, olie, limesaft og vand i en foodprocessor. Kør til en glat dip. Smag til med salt.

Energiindhold pr. person: 644 kcal fordelt på: Protein 65 g, fedt 31 g, kulhydrat 31 g. Kostfibre 9 g.