Svinekæber i karrysovs

Svinekæber er noget af det mest møre og delikate kød, du kan forestille dig, og desuden er der nærmest ikke et gram fedt på dem.

Det er dejlig weekend mad, hvor der er tid til at sætte maden i gang hen på eftermiddagen. Tilberedningstiden er lang – kæberne skal simre ved lav varme i 2½-3 timer, men arbejdstiden er forholdsvis kort. Når tingene er gjort klar og sat i gang, passer retten sig selv. 

Jeg har her valgt at servere ovnbagte jordskokker og baby spinat til. Jordskokkerne er bagt med skrællen på, hvilket gør dem sprøde og lidt seje udenpå. De går derfor godt i spænd med de super møre svinekæber. Alternativt vil kogte quinoafrø også passe godt til svinekæberne og vil samtidig tilføre retten flere proteiner. 

Karrysovsen er et kapitel for sig - den får en skøn smag fra løg, svampe, karry, kød og æblejuice. Prikken over i ´et er - når den til sidst bliver smagt til med citronsaft, salt og peber. 

God fornøjelse :-)

 

Svinekæber i karrysovs

2 personer

 3 mellemstore løg, 1 spsk olivenolie + 1 spsk, 6 svinekæber afhængig af størrelse (ca. 500 g), 1½ spsk stærk karry, 275 g renset og skiveskåret svampe (jeg har brugt porto bello, alternativt mark champignon), 5 dl æblejuice (100 % frugt), én lille håndfuld timiankviste, citronsaft, salt, peber.

Endvidere: 400 g jordskokker, 1 spsk olivenolie, salt, 150 baby spinat ½ spsk rapsolie, lidt flagesalt.

Pil løgene og skær dem i tern. Sauter løgene i olien til de nærmest karamelliserer. Rør nu og da i gryden.

Afpuds imens svinekæberne for sener. Dup dem tørre og brun dem i olien ved god varme til de får en pæn stegeskorpe. Læg dem efterfølgende på en tallerken og krydr med salt og peber.

Når løgene er færdigstegt tilsættes karryen og steger med i ca. 20 sekunder under omrøring. Tilsæt derefter svampene og hæld æblejuice på. Bring i kog. Læg svinekæberne i gryden når det koger. Dæmp derefter varmen og lad det simre under låg i 2½-3 timer til kæberne er super møre.

Skrub jordskokkerne rene med en børste eller svamp. Skær dem igennem på langs. Læg dem på en plade beklædt med bagepapir med skærefladen opad. Dryp olie over. Bag dem i en 200 grader varm ovn i ca. 30 minutter. Krydr ført med salt mod slutning. Ellers har de svært ved at blive gyldne.

Skyl baby spinat og slyng den tør. Vendes med lidt olie og knust flagesalt lige inden servering.

Tag de møre svinekæberne op og hold varme. Kog nu væden ind til af halvmængde. Smag den derefter til med citronsaft, salt og peber. Læg svinekæberne i sovsen og varm for en kort stund.

Energiindhold pr. person: 760 kcal fordelt på: Protein 57 g, fedt 30 g, kulhydrat 69 g. Kostfibre 11 g.