Linsesuppe med bønner og spinat

En mættende suppe som hurtigt giver dig varmen her i den kolde tid. Suppen indeholder gode vegetabilske proteiner fra linser og black beans som hører til bælgfrugtgruppen. Bælgfrugterne har desuden et højt indhold af fibre og indeholder en række vitaminer og mineraler - især B-vitaminer.

Velbekomme!!!!

Linsesuppe med bønner og spinat

4 personer

 200 g løg, 2 chili, 2 spsk olivenolie, 1 tsk stødt koriander, 2 tsk st. spidskommen, 300 g røde linser, 800 g purerede tomater (jeg brugte dem på flaske), ca. 1,4 l vand, 240 g kogte black beans, 250 g baby spinat, salt, peber.

Pil og hak løget groft. Skær chili i skiver eller flæk dem og fjern evt. kerner og hinder, hvis du vil have det mindre krydret. Sauter det hele i olien i en gryde i ca. 4 minutter. Tilsæt krydderierne og steg yderligere en kort stund. Skyl linserne og lad dem sautere med kort. Hæld tomaterne på og ca. 1 liter vand. Bring i kog og lad det herefter småkoge under låg til linserne er helt møre. Spæd med resten af vandet undervejs. Tilsæt black beans, som forinden er skyllet hvis de er fra dåse og tilsæt skyllet, afdryppet spinat. Varm til spinaten er faldet sammen. Smag til med salt og peber.

Energiindhold pr. person: 498 kcal fordelt på: Protein 31 g, fedt 11 g, kulhydrat 75 g. Kostfibre 14 g.