Proteinrige æggemuffins med tomat og kål

Jeg startede dagen med bl.a to mættende proteinfyldte muffins. De er også velegnet som mellemmåltid eller frokost. De holder sig fint et par dage i køleskabet - hvis du skulle få lyst til at lave mere end to :-) Er du ikke til gedeost kan det udelades eller erstattes med fetaost. Hold igen med saltet, da osten indeholder en del.

Proteinrige æggemuffins med tomat og kål 

2 stk

1/4 rødløg, 1 tsk olivenolie, 1½ dl finhakket grønkål, 6 cherry tomater, 1 fed hakket hvidløg, 2 æg, 2 spsk mini mælk, ½ tsk psyllium-frøskaller, 40 g frisk gedeost, salt, peber. To store muffinsforme, gerne silikone eller forme med glat inderside.

Opvarm ovnen til 175 grader.

Hak løget og steg det i olien over middelvarme 4-5 minutter. Tilsæt grønkål og tomater skåret i tern og steg til kål falder sammen. Krydr med hvidløg, salt og peber. Fordel nu det stegte i to smurte muffinsforme.

Pisk æg, mælk, frøskaller og smuldret gedeost sammen. Krydr med salt og peber. Fordel æggemassen i formene.

Bages midt i den varme ovn i ca. 20 min. til æggemassen er stivnet. Tag ud af ovnen og lad dem stå ca. 10 minutter inden de tages ud af formene.

Energiindhold pr. stk 189 kcal fordelt på: Protein 13 g, fedt 12 g, kulhydrat 9 g. Kostfibre 3 g.