Kyllingefad a la lasagne

Her en version af en lowcarb "lasagne". Jeg har skippet lasagnepladerne og i stedet lagt kyllingefileter i lag med tomatsovs og spinat/hytteostblanding. Jeg brugt den nye variant fra Danpo - Minutfilet. Det er en banket dansk kyllingebrystfilet (100 % kød) med en jævn tykkelse på ca. 7 mm. - og derfor meget velegnet til en "lag på lag" ret. Det er en fin og velsmagende "lasagne" med super mørt og saftigt kyllingekød. Helt almindelige kyllingefileter kan også bruges i denne ret - hvis du forinden banker eller trykker dem let med håndroden til en jævn tykkelse.

Minutfilet kan selvfølgelig også bruges på helt almindeligvis som pandestegt osv - specielt hvis det skal gå ekstra hurtigt, da stegetiden er halveret. Du får også en pæn ensartet stegning pga filetens ensartede tykkelse.

Kyllingefad a la lasagne

4 personer

2 store løg, 2 spsk olivenolie, 4 fed hvidløg, 500 g purerede tomater, chili, salt, peber. 450 g helbladet spinat (fra frost, optøet), 450 g hytteost 1,5 %, salt, peber, 6 Danpo Minutfilet, 150 g revet mozzarella ost 10 %.

Pil løgene og skær dem i tern. Sauter dem i olien til de klares. Tilsæt hvidløg og purerede tomater og bring i kog. Krydr med chili, salt og peber. Dæmp varmen og lad sovsen småsnurre i 10 minutter. Smag evt. derefter  yderligere til med krydderier.

Opvarm ovnen til 200 grader

Pres spinaten fri for væde. Dræn hytteost let. Bland spinat og hytteost sammen. Smag til med salt og peber.

Del Minut filet på midten. Krydr dem på begge sider med salt og peber.

Smør et ovnfast fad med lidt olie. Læg halvdelen af kyllingestykkerne i bunden af fadet. Fordel halvdelen af spinat/hytteost blandingen ovenpå og derpå halvdelen af tomatsovsen og så fremdeles........... Top med revet mozzarella.

Bages midt i den varme ovn i 45 min. Dæk evt. med staniol de sidste 5-10 min.

Energi pr. person: 520 kcal. fordelt på: Protein 69 g, fedt 20 g, kulhydrat 17 g. Kostfibre 4 g.