Glutenfri chokoladekage uden tilsat sukker

Lørdag og så regnvejr - god anledning til at bage en kage. Jeg har eksperimenteret lidt med denne her kage og er nået frem til at den efterhånden er så velsmagende, at jeg gerne vil dele opskriften med jer. Bemærk at kagen indeholder en pæn mængde protein og kostfibre, selvom den er sammensat på basis af helt almindelige ingredienser. Kagen er super til kaffe eller te, men kan sagtens serveres som dessert. Den kan fint holde sig et par dage i køleskabet - hvis du altså kan lade den være så længe :-)

Glutenfri chokoladekage uden tilsat sukker

10 stykker

Dej: 300 g kogte kidney beans, 100 g soltørrede dadler uden sten, 80 g finmalede mandler, 60 g quinoamel, 50 g kakao, 6 spsk ahornsirup, 1 nip salt, 4 æg str. l. Top: 125 g Philadelphia naturel, 1½ spsk appelsinsaft.

Opvarm ovnen til 180 grader.

Skyl kidney beans hvis de er fra dåse og lad dem dryppe godt af. Kør derefter kidney beans og dadler til grofthakket i en foodprocessor. Tilsæt de øvrige ingredienser til dejen og kør til en ensartet masse. Hæld dejen i en aflang form (10x20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen på 2. nederste rille i den varme ovn i 22-24 min. Prøv efter med en dejnål. Er der ikke noget der hænger ved er den færdig.  Tag kagen ud og lad den afkøle helt.

Top: Rør Philadelphia med appelsinsaft og bred cremen oven den kolde kage. Enjoy :-)

Energiindhold pr. stk. 254 kcal. Fordelt på Protein 9 g, fedt 10 g, kulhydrat 33 g. Kostfibre 5 g.