Quinoasalat med bønner og laks

En mættende salat bestående af rød quinoa, grønne bønner, gulerod, forårsløg, varmrøget laks og græskarkerner. Alt sammen vendt med en let cremet dressing. Vi spiste salaten som aftensmad - vælger du at servere den til frokost kan den mætte 3-4 personer.

Quinoasalat med bønner og laks

2 personer

1 dl rød quinoa, 375 g grønne bønner (friske eller frosne), 1 stor gulerod, 2 forårsløg, 250 g varmrøget laks, 2 spsk ristede græskarkerner. Dressing: 1 tsk dijon sennep, 1 spsk mayonnaise (gerne Hellmanns), 1 spsk skyr, 2 spsk vand, salt, peber.

Skyl quinoa under den kolde hane. Kom derefter quinoa i en gryde og hæld dobbelt mængde vand på. Bring i kog. Lad det derefter småkoge under låg i 10-12 min. Tjek efter 10 min. om quinoa er mør. Koger frøene for meget bliver de helt smattede. Kom quinoa i et dørslag til afdrypning.

Skyl og nip bønnerne hvis du bruger friske. Kom dem i kogende letsaltet vand. Kog dem ca. 4 min. afhængig af tykkelse. De skal være møre, men stadig have bid. Hæld dem derefter i et dørslag og spul dem med koldt vand.

Skræl gulerod og skær i papirtynde skiver. Rens forårsløg og snit fint. Pluk laks i mindre stykker.

Bland quinoa og grøntsager sammen i en skål. Dressing: Rør ingredienserne sammen og smag til med salt og peber. Vend dressingen med quinoa og grønt. Vend derefter forsigtigt laks og græskarkerner i.

Energiindhold pr. person: 499 kcal. Fordelt på: Protein 37 g, fedt 23 g, kulhydrater 39 g. Kostfibre 10 g.