Quinoasalat med tun og grønt

En herlig mættende frokostsalat bestående af super sunde quinoa, grønt og tun. Lidt luksus med asparges uden for sæsonen, men jeg blev fristet. Du kan erstatte dem med kogte, grønne bønner. God fornøjelse :-)

Quinoasalat med tun og grønt

2 personer

1 dl gul quinoafrø, ½ agurk, 4 dl persillekviste, én lille håndfuld mynteblade, 4 tomater, 100 g grønne asparges, 2 ds tun i vand (drænet), saften af ½-1 citron, 3 spsk. rapsolie, salt, peber.

Skyl quinoa i koldt vand. Kom derefter quinoa i en gryde/kasserolle og hæld dobbelt mængde vand på. Bring i kog. Lad det småkoge under låg i 10-12 min. Tjek om quinoa er mør efter ca. 10 min. Koger det for længe vil det koge nærmest ud og bliver da smagløst og klistret. Kom quinoa i en si og lad det dryppe godt af.

Flæk agurk på langs. Skrab kernerne ud og skær agurk i halvmåner. Hak persille og mynte. Skær tomater i både og asparges i mindre stykker. Bevar asparges hovederne hele. Kom quinoa og al det grønne i en skål. "Pluk" tun i mindre stykker og kom det i skålen. Dryp saften fra ½ citron over sammen med olien. Smag til med salt, peber og evt. mere citronsaft.

Energi pr. person: 485 kcal. Fordelt på:  Protein 43 g, fedt 20 g, kulhydrat 35 g. Kostfibre 7 g.