Glutenfri paté af svinekød

Det er for mig en stor tilfredsstillelse af lave mit eget pålæg. Så jeg ved, hvad jeg propper i munden. Denne paté tager 5 minutter at mikse sammen og derefter skal den en tur i ovnen en lille times tid. Den smager fantastisk på stenalderrugbrød sammen med sennep og rå løg. "Patéen" kan holde sig 4-5 dage i køleskabet, hvis du altså kan lade den stå så længe :-)

Glutenfri paté af svinekød

10-12 skiver

Fars: 500 g hakket svinekød 8-10 %, 3 æg, 1 lille finhakket løg, 4 fed hvidløg, 15 g skummetmælkspulver,  ½  tsk. salt, 1 tsk. peber, 2 tsk. timian. 2 skiver parmaskinke. Endvidere: 1 lille aflang form ca. 1 l (den jeg brugte målte 6 x 20 cm), et stykkebagepapir.

Opvarm ovnen til 190 grader. Bland ingredienserne til farsen grundigt sammen. Beklæd formen med bagepapir og kom farsen i. Tryk den let sammen i formen og glat overfladen. Dæk med parmaskinke. Prik med en kødnål eller lignende flere steder i overfladen, så der kan komme luft ud under bagningen. Sæt formen i en lille bradepande. Hæld varmt vand ved, så det når ca. 1 cm op omkring formen. Bages på 2. nederste rille i den varme ovn i ca. 55 min.

Afkøl. Sæt i køleskabet til helt kold - og gerne til næste dag, så smagen kan sætte sig.

Energi pr. 100 g: 171 kcal fordelt på: Protein 19 g, fedt 10 g, kulhydrat 3 g. Kostfibre 0,2 g.