Linsekompot

Har du aldrig smagt grønne linser, er det nu de skal prøves. De smager fantastisk og desuden er de super sunde, fordi de er rige på proteiner og fibre. Linsekompotten  er velegnet som tilbehør til fisk eller lyst kød - stegt som grillet. Det sommerlige indslag i retten er solmodne tomater fra mit drivhus. Nyd linsekompotten lun som kold.

Linsekompot

2 personer:

2 løg, 4 gulerødder, 2 spsk olivenolie, stødt chili, stødt spidskommen, salt, 4 store tomater, 265 g kogte grønne linser (evt. fra dåse fx fra Bonduelle).

Skær løg og gulerødder i tern og steg dem i olien til møre, men så de stadig har bid. Krydr undervejs med chili, spidskommen og salt efter smag og behag. Er du til spicy mad skal du ikke spare på krydderierne. Skær tomaterne i tern og steg dem med til det meste af væden er fordampet. Tilsæt linserne og varm retten igennem. Smag evt. yderligere til med krydderier.

Energi pr. person: 436 kcal fordelt på: Protein 18 g, fedt 17 g, kulhydrater 60 g. Kostfibre 12 g.