Glutenfri og sukkerfri sommertærte

Skøn sommertærte, som sagtens kan toppes med andre bær og nødder end dem jeg har brugt. Tærten kan tilmed fint holde sig et par dage i køleskabet - hvis du ellers kan lade den stå så længe...........den er bare god.

Glutenfri og sukkerfri sommertærte

8 stykker:

Bund: 125 g mandler, 125 g dadler uden sten, 3 æg, 50 g kokosmel, 50 g blødt smør, ½ spsk psyllium frøskaller. Top: 15 g chokolade 70 % uden sukker (fx Nellie Dellie), 1 dl piskefløde, 1/8 tsk vaniljepulver, én lille håndfuld hindbær, én lille håndfuld blåbær, 10 usaltede pistagenødder, evt. lidt hakket mynte.

Opvarm ovnen til 160 grader.

Bund: Kør ingredienserne til bunden i en foodprocessor til en ensartet dej. Fordel dejen i en ovnfast form (ca. 16 cm i dia) evt. foret med bagepapir. Bag bunden på 2. nederste rille i den varme ovn i ca. 20 min.

Riv chokoladen ganske fint og fordel den over den varme bund. Afkøl bunden. Sæt den derefter i køleskabet indtil chokoladen er størknet.

Pisk fløde tilsæt vaniljepulver til en let skum og fordel den over bunden. Top med bær, hakkede pistagenødder og evt. mynte.

Energi pr. stk.: 328 kcal fordelt på: Protein 8 g, fedt 24 g, kulhydrat 23 g. Kostfibre 4 g.